Support@ezjobs.io

Frequently asked Housekeeping Interview Questions and Answers

Frequently asked Housekeeping Interview Questions and Answers

Housekeepers or maids are responsible for cleaning and reporting any safety hazards to the homeowner or manager in charge. Housekeepers handle light cleaning needed for the upkeep of homes as well as commercial buildings, such as offices, hotels, and hospitals etc.

1. How many times do you wash your hands?
Intention is to understand if the candidate is aware of the hygiene standards or not.
Ans. The candidate says he washes his hands five to six times a day.

2. How many days do you take leaves in a month?
Intention is to understand if the candidate is not going to exceed the number of days that he is going to mention in the interview.
Ans. The candidate says that he is very regular and punctual to my work. In case of an emergency, he wishes to take leaves for two or three days.

3. Can you tell me if you will be able to work on weekends?
To check in case there is a need to work on the weekends, is he ready or not.
Ans. The candidate says yes sure Ma’am. I will.

4. What will you do in case you find any valuable items?
Intention is to check the candidate’s integrity.
Ans. The candidate says he assures that he will hand over it.

5. Where were you working earlier?
Ans. The candidate says that he use to work in an apartment.

6. What other works can you do apart from this House Keeping job?
Intention is to check in case you need to do other works will you be able to do other works also.
Ans. The candidate says cleaning, sweeping, mopping, and washing vessels.

7. Do you have any health issues?
Intention is to check in case you have any health issues you will be taking more leaves right.
Ans. The candidate says he is healthy and fit.

8. What are your salary expectations?
Ans. The candidate says 10,000 Rs.

9. When can you join the office?
Ans. The candidate says from the first of the next month.

10. Will you be able to work for extra time on festival days?
Ans. The candidate says yes, I will be able to work for half a day.

11. What are your hobbies?
Ans. The candidate says gardening and cooking.

12. Where do you stay?
The interviewer makes sure that he asks this question. As they don’t want you to be late daily.
Ans. The candidate says he stays very close to this place.

13. How much experience have you got in housekeeping?
Based on the number of years of experience you have they will judge the kind of quality work you are going to do.
Ans. The candidate says that he has a total of six years of experience in this field.

14. Do you have a mobile phone?
Make Sure to always carry at least a basic mobile with you.
Ans. The candidate says yes, I do have a mobile.

15. Are you ready for the police verification?
Intention is to make sure you have a clean record.
Ans. The candidate says yes, I am ready for a police verification.

16. How important is this housekeeping job for you?
Intention is to understand if you have certain responsibilities, how important is this job for you.
Ans. The candidate says this job is important for him as he will have his financial condition better.

17. Will you be able to work for extra hours if required?
Ans. The candidate says he can work for an hour extra.

18. Will you be able to share your previous company’s details with us?
Intention is to understand how your performance was in your previous company and how was your behaviour, your conduct.
Ans. The candidate says sure, I will.

Things you need to do as a Housekeeper:

Housekeepers, or maids, handle cleaning duties for commercial buildings and homes. To be a successful Housekeeper you must be thorough, efficient, and courteous. If unable to match the job demands or can’t multitask choose a different job.

Use EzJobs for any job You like, succeed to get the job you like.

You can find many types of jobs in EzJobs. There are many jobs related to Housekeeping. Many employers are looking for potential job seekers on our EzJobs App

Job Seeker ?
Download & apply

Recent Articles

Follow us on

Related Blogs

Post Views: 296