Support@ezjobs.io

11 Most Common Bench Sales Interview Questions and Answers

11 Most Common Bench Sales Interview Questions and Answers

Bench sales recruiter needs to call the vendors while incorporating certain duties like presenting consultants, negotiating with them and building vast corporate relationships. The final outcome should be finalizing contracts. Agenda is staffing. Advertising jobs for sales roles, conducting screening calls and scheduling interviews with the companies for the candidates is the job of a Bench Sales recruiter.

1. Can you talk about your experience?

Ans. The candidate says that he five years of experience in bench sales recruiting.

2. What is Bench Sales Recruiting? Explain.

Ans. The candidate says bench sales is a process of placing a candidate to the client on their expertise skill set.

3. What do you mean by Tax terms? Explain about it?

Ans. The candidate says tax term plays a very important role in bench sales recruiting, please find the tax terms as listed. C2C: It’s a contract between two companies where the candidates will work for client through vendor and will be on payroll of employer. C2H : It’s a contract between two companies where the candidates will work for client through vendor and will be on payroll of employer for a period after that candidate can work with client directly. W2 Contract : It’s a contract between candidate and their employer, where the candidate will represent only their particular employer.1099 : It’s an independent contract between candidate and clients or clients and vendors, Where a person who works independently without an employer.

4. What are the different Time Zones in US?

Ans. The candidate says there are 4 time zones in US. Eastern Time Zone, Central Time Zone, Mountain Time Zone, Pacific Time Zone.

5. Mention few states from each Time Zone?

Ans. The candidate says in Eastern time zone: New York, New Jersey, Philadelphia, In Central time zone: Illinois, Wisconsin, Texas, In Mountain time zone: Idaho, Colorado, Montana, In Pacific time zone: California, Washington, Nevada.

6. What do you mean by Job portals? Can you explain?

Ans. The candidate says it’s an employment website that deals with career or employment. Most of the vendors and client post their requirements in different portals like Career builder, Dice, Indeed etc.

7. What is the difference between prime vendor and layer?

Ans. The candidate says prime vendor is the one who works directly with the client. Layer is the one who works with prime vendor and they don’t have any direct contacts with the clients.

8. What are the prime vendors you worked so far?

Ans. The candidate says Tech Systems, Insight Global, K force, Rand stand Technologies and Huxley.

9. What is the difference between CPT and OPT?

Ans. The candidate says C P T can be either Part time or full time, during C P T candidate can work 20 hours per week while they are doing schooling and they can work 40 hours in a week in summer holidays.

10. What is MSA, NCA and SOW?

Ans. The candidate says M S A is Master Service Agreement, N C A is Non-Compete Agreement, S O W is State of Work.

11. What are the payment terms in USA? Can you explain any of them?

Ans. The candidate says Net 10, Net 15,Net 30,Net 45,Net 60. If we take Net 30, it’s a payment term of 30 days from the Invoice date to pay the due amount.

12. What are the different Time Zones in US?

Ans. The candidate says there are 4 time zones in US. Eastern Time Zone, Central Time Zone, Mountain Time Zone, Pacific Time Zone.

Things to do before attending an Interview:

Research about the company and prepare for the interview.
Prepare a set of questions that might be asked in the interview.
Conduct a mock interview to check your performance.
Write thank-you notes for delivering after the interview.
Make it the highest priority to review the job description.

Use EZJobs for any job You like, succeed to get the job you like.

You can find many types of jobs in EZJobs. There are many jobs related to Plumber. Many employers are looking for potential job seekers on our EzJobs App.

Job Seeker ?
Download & apply

Recent Articles

Follow us on

Related Blogs

Post Views: 1,616